Karantina kimsenin sokağa çıkmadığı bir durumdur, bu evcil hayvanlarınız içinde geçerlidir, evcil hayvanlarımıza ayırdığımız özel bir bahçemiz yoksa evlere kapandığımız bu süreçte evcil hayvanlarımızın gelişmesine nasıl yardımcı olacağımızı anlatmaya çalışıcağız. …
FIP (Feline Infectious Peritonitis) Hastalığı
Fip virüsü nedir? Feline infectious peritonitis (FİP) evcil kediler ve tüm evcil kedi familyasında görülebilen önemli bir hastalıktır. Dünya çapında yaygın olan bu hastalık tüm yaşlardaki kedileri etkilesede daha çok …
Kedilerde AIDS (FIV) Hastalığı
FIV,Feline immunodeficiency virüs nedir? Kedi Aids’i ve FIV sadece kedilerde görülen viral hastalıktır. İlk olarak 1980 yılında bulunmuştur ve dünya çapında yaygın bir hastalıktır. Dünya çapında yaygın olmasına rağmen, kediler …
Kuşlarda Kusmanın Nedenleri
Kuşlarda kusmanın nedenleri nelerdir? Sizler için nedenleri aşağıda listeledelik; *Generalize hastalık ( örn: böbrek hastalığı) *Yabancı cisim tıkanması *Macrorbabus *Bakteri ve maya enfeksiyonları ( örn:trichomoniasis) *Davranışsal öğürme ( örn: tahılla …
Kuşlarda Kilo Kaybının Nedenleri
Kuşlarda kilo kaybı nedenleri nelerdir? Aşağıda sizler için nedenleri sıraladık; *Non spesifik hastalık bulgusu *Kontrollü diyete tepki *Malabsorbsiyon/maldigesyon ( besin maddelerinin yetersiz emilmesi,sindirim bozukluğu) *Anne beslenmesinde kesilmeye tepki
Kuşlarda İştah ve Su İçmelerindeki Değişiklikler
Kuşlarda iştah ve su içmelerindeki değişiklikler neden olmaktadır? Aşağıda nedenlerini görebilirsiniz; İŞTAHTA ARTIŞ *Ekzokrin pankreas yetmezliği *Şeker hastalığı *Macrorbabdus ve iç paraziti de içine alan sindirim sistemi bozuklukları …
Kuşlarda Dışkıdaki Değişikliklerin Nedenleri
Kuşlarda dışkıdaki değişikliklerin nedenleri nelerdir aşağıda görebilirsiniz; Kuşlarda ishalin nedenleri *Enteritis ( barsak iltihabı): Mantar,bakteri , viral veya toksik nedenlerden dolayı olabilir. *Barsak parazitleri: Helmintler,protozoonlar neden olur. *Clamıdıozıs: Avian …
Giardiasis
GENEL BAKIŞ: *Bir protozoon parazit olan, giardia canisin köpeklerde oluşturduğu barsak enfeksiyonudur. *Su yoluyla bulaşır. BELİRTİLERİ: *Yumuşak ve bol miktarda dışkı *Dışkıda sümük ve zaman zaman kan görülmesi *Genellikle …
Kulak Uyuzu ( Otodectes Cynotis )
TANIMI: Kulak Uyuzu (OTODECTES CYNOTIS) köpek ve kedilerin dış kulağında aşırı derecede rahatsızlık hissi yaratan kulakta kahverengi siyahımsı kızarıklıkla karakterize kir gözükmesiyle bir hastalıktır. BELİRTİLERİ: *Kaşıntı genellikle kulak baş …
Leishmaniasis
TANIM: Leishmaniasis hastalığı, leishmania cinsi protozoonu tatarcık sinekleriyle hayvanı derisine taşınmasıdır. İnkubasyon süresi 1 ay ve 1 yıl arasında değişir. Özellikle akdeniz havzasında görülür. 2 tür hastalığa yol açar. Kutanöz ve …